Kryddstekt fläskfärs med kebabsås, tortillabröd och pimientos de padrón
Rätten saknar betyg
Under 20 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- socker
- svartpeppar
- olja
Matyoghurt
1 dl
Three spices
1 ½ tsk
Vitlök
½-1 klyfta
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Pimientos de padrón
1 förp
Olja
Salt
2 krm
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Three spices
4 tsk
Salt
2 krm
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 678 kcal
- Fett: 36 g
- Kolhydrater: 57 g
- Protein: 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Blanda matyoghurt, three spices, pressad vitlök, salt, socker och lite nymald svartpeppar i en skål.
Skär tomat och rödlök i tunna skivor. Lägg på ett fat. Lägg upp ruccola i en skål.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek pimientos de padrón ca 3 min. Krydda med lite salt. Lägg upp på ett fat. Spara stekpannan till att steka färs i.
Hetta upp den använda stekpannan (tillsätt eventuellt lite mer olja). Fräs fläskfärs ca 5 min, tills den börjar få fin färg. Tillsätt pressad vitlök och krydda med three spices och salt. Fräs ytterligare ca 2 min.
Fyll tortillabröd med kryddstekt fläskfärs, kebabsås, ruccola, tomat och rödlök. Rulla ihop och servera med pimientos de padrón.
Smaklig måltid!