Kyckling med potatisgnocchi
basilikaolja och parmesan4.25 (148)
Under 40 min
9 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Japansk soja
½ förp
Olivolja
1 tsk
Paprikapulver
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Gnocchi
250 g
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
1 tsk
Basilikaolja
½ förp
Salt
Svartpeppar
Parmesanost, (10 g)
½ bit
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Blanda ihop japansk soja, olivolja, paprikapulver, flytande honung och riven vitlök till en marinad i en bunke. Dela kycklingfilé horisontellt och blanda ner i bunken och låt marinera minst 15 min (gärna längre).
Lägg potatisgnocchi i en rymlig bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min. Halvera cocktailtomater.
Häll av gnocchin. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek gnocchi tills den har fått fin färg och blivit krispig ca 6 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner basilikaolja under omrörning ca 1 min och ta från värmen. Finriv parmesanost över och blanda runt.
Stek eller grilla kycklingen ca 3 min per sida, tills den fått fin färg och är genomstekt. Akta så det inte bränner.
Servera basilikadressad potatisgnocchi med stekt kyckling och cocktailtomater.
Smaklig måltid!