Fläskkotlett med dragonsås
och ugnsrostade rotfrukter4.2 (570)
Under 40 min
9 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- flytande margarin
- vatten
- svartpeppar
Rödbeta
1 st
Morot
3 st
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Gul lök
½ st
Flytande margarin
½ tsk
Milda mat 4%
1¼ dl
Vatten
2 msk
Köttbuljong
¼ påse
Torkad dragon
2 tsk
Dijonsenap
1½ tsk
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär rödbeta och morötter i klyftor. Klyfta potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja och lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är klara och fått fin färg.
Finhacka gul lök. Hetta upp flytande margarin i en kastrull och fräs löken ca 3 min. Tillsätt Milda mat, vatten, köttbuljong, torkad dragon och dijonsenap. Koka upp och sjud till steg 4. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida. Slå över dragonsåsen och sjud ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt.
Servera fläskkotlett med dragonsås och rotfrukter.
Smaklig måltid!