Bulgogibowl med sojastekt nötfärs och syrlig rödkålssallad

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
14
Points®värde per portion

Bulgogibowl med sojastekt nötfärs

och syrlig rödkålssallad
4.03 (351)
Under 30 min
13 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Rött äpple
½ st
Rödkål
200 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Srirachasås
½ förp
Salt
Svartpeppar
Jasminris
1 dl
Morot
1 st
Mixsallad
30 g
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Rött äpple
½ st
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Malen ingefära
½ tsk
Olivolja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv rött äpple och strimla rödkål. Lägg i en salladsskål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger och srirachasås. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovriv morot. Häll upp japansk soja i en liten skål. 
Dela rött äpple och rödlök i mindre bitar. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök, japansk soja och malen ingefära. Mixa till en slät marinad med en stavmixer.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 3 min. Häll på marinaden och stek ytterligare ca 2 min, tills det mesta av marinaden kokat in och färsen är helt genomstekt.
Fördela nykokt jasminris, bulgogifärs, syrlig rödkålssallad, morötter och mixsallad i två djupa tallrikar. Servera med japansk soja.
Smaklig måltid!