Marockansk auberginegryta med aprikos, ras el hanout och hasselnötsstopping
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Marockansk auberginegryta

med aprikos, ras el hanout och hasselnötsstopping
3.84 (273)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrön
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vatten
Couscous
125 g
(Vete)
Olivolja
Salt
2 krm
Vatten
2 dl
Aubergine
1 st
Gul lök
1 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Torkade aprikoser
40 g
(Svaveldioxid)
Ras el hanout
¾ förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Tomatpuré
½ förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Bladpersilja
20 g
Hasselnötter
40 g
(Hasselnötter)
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 690 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 86 g
  • Protein: 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja och salt. Koka upp vatten. Häll det varma vattnet över couscousen och täck med plastfolie. Låt stå ca 12 min. Fluffa grynen med en gaffel.
 Skär aubergine i tärningar. Klyfta gul lök. Häll av och skölj kikärtor. Skär torkad aprikos i mindre bitar.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek aubergine ca 4 min. Tillsätt gul lök, pressad vitlök och ras el hanout. Stek ytterligare ca 2 min.
Tillsätt tomatpuré, kikärtor, krossade tomater, vatten, torkade aprikoser och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 12 min. Smaka av med salt.
 Finhacka hasselnötter. Hetta upp en torr stekpanna och rosta hasselnötter och sesamfrön tills de är gyllenbruna.
Grovhacka bladpersilja. Toppa auberginegrytan med persilja och sesam- och hasselnötstopping. Servera tillsammans med couscous.
Smaklig måltid!