Svampyakiniku med ägg och sesamstekt broccoli
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Svampyakiniku

med ägg och sesamstekt broccoli
4.04 (224)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • olja
  • salt
Vatten
2 msk
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Majsstärkelse
1 tsk
Broccoli
1 st
Olja
1+1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Sesamfrön
½ förp
(Sesamfrön)
Salt
2 krm
Ingefära
1 bit
Champinjoner
200 g
Olja
1 msk
Sesamfrön
½ förp
(Sesamfrön)
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½ tsk
Jasminris
135 g
Ägg
4 st
(Ägg)
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 638 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Protein: 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära. Skiva champinjoner tunt. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt.
Vispa ihop vatten, japansk soja, vitvinsvinäger, socker och majsstärkelse i en liten skål.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek broccoli, pressad vitlök, sesamfrön och salt ca 3 min. Lägg på ett fat.
Torka ur den använda stekpannan och hetta upp lite mer neutral olja. Stek ägg ca 2 min, gulan får gärna vara lös. Lägg på ett fat.
Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner, riven ingefära, sesamfrön, pressad vitlök och chili flakes ca 3 min. Tillsätt yakinikusåsen till pannan. Koka ihop ca 1 min.
Servera svampyakiniku med jasminris, stekt ägg, sesamstekt broccoli och koriander.
Smaklig måltid!