Bang bang ponzu chicken med sesamdressad gurka och sojamajonnäs
0,7 kg CO2e
Laktosfri

Bang bang ponzu chicken

med sesamdressad gurka och sojamajonnäs
4.12 (416)
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • vitvinsvinäger
  • salt
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Chili flakes
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Kycklingfilé
300 g
Ponzu
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor)
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Sesamolja
2 tsk
(Sesamfrön)
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 732 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Koka upp vatten och kycklingbuljong i en kastrull. Lägg ner kycklingfilé och låt sjuda på låg värme under lock ca 15 min, tills kycklingen är helt genomkokt. 
 Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
 Tärna gurka och strimla rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med sesamolja, vitvinsvinäger och salt.
 Ta upp kycklingen och lägg på en skärbräda. Dra sönder kycklingen till remsor med hjälp av 2 gafflar. Blanda kyckling, ponzusås och japansk soja i en bunke.
Servera bang bang ponzu chicken med jasminris, gurksallad och sojamajonnäs. Toppa med sesamfrö och chili flakes.
Smaklig måltid!