Sydfransk fiskgryta med torsk, aioli och surdegsbröd

Utvalda gryträtter

Laktosfri

Sydfransk fiskgryta

med torsk, aioli och surdegsbröd
4.16 (695)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • salt
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Palsternacka
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Fänkål
1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Torkad timjan
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Chili flakes
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Vitlök
1 klyfta
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 691 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen, lagom till servering.
Skala och skiva palsternacka. Klyfta bananschalottenlök. Skär fänkål i mindre bitar.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, fänkål, palsternacka, pressad vitlök, tomatpuré och torkad timjan ca 3 min.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, smulad kycklingbuljong, vitvinsvinäger, socker och lite chili flakes (efter egen smak). Koka upp och sjud ca 10 min, tills palsternackan är mjuk.
Skär torskfilé i mindre bitar och krydda med salt. Lägg ner i grytan och sjud ca 4 min, tills fisken är klar.
Lägg majonnäs i en liten skål. Blanda ner pressad vitlök och salt.
Servera sydfransk fiskgryta med en klick aioli och nygräddat bröd.
Smaklig måltid!