0,8 kg CO2e
Laktosfri
Ugnsstekt lax
med ponzubroccoli och sesamfrön3.97 (660)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
Jasminris
135 g
Laxfilé
2 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Broccoli
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Ponzu
1 förp
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 662 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 67 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna hastigt i en torr och het stekpanna för en nötigare smak!
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg laxfilé i en ugnsform och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills laxen är klar.
Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Skiva bananschalottenlök tunt. Koka broccoli i lättsaltat vatten ca 3 min. Häll av broccoli och blanda med lök, ponzusås och sesamfrön (se tips!).
Servera ugnsstekt lax med jasminris och ponzubroccoli.
Smaklig måltid!