Laktosfri
Pannbiff med sötsyrlig rostad vitlökssky
rotfrukter och ruccola4.26 (991)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- mjölk
- smör
- vetemjöl
- balsamvinäger
- vatten
- socker
Småpotatis
400 g
Morot
2 st
Palsternacka
150 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Chili flakes
1 krm
Blandfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torkad timjan
½ tsk
Panko
½ förp
Mjölk
½ dl
Olivolja
Vitlök
3 klyfta
Smör
10 g
Torkad timjan
½ tsk
Vetemjöl
½ msk
Balsamvinäger
2 msk
Vatten
1 ½ dl
Socker
¾ msk
Köttbuljong
½ påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 661 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 74 g
- Protein: 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär småpotatis, morot och palsternacka i jämnstora klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Lägg på 3 vitlöksklyftor med skalet på (används till vitlöksskyn). Rosta i övre delen av ugnen, ca 20 min. Ta ut vitlöken efter ca 15 min.
Lägg blandfärs i en bunke och blanda ner salt, nymald svartpeppar, torkad timjan, panko och mjölk. Forma till 2 pannbiffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg i en ugnsform och tillaga klart i undre delen av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
Smält smör i en kastrull och fräs torkad timjan ca 20 sek. Pudra över vetemjöl och vispa ner balsamvinäger, vatten, socker och köttbuljong. Skala den rostade vitlöken och lägg ner i såsen. Mixa slätt med stavmixer. Koka ca 4 min.
Grovhacka ruccola. Blanda ruccolan och lite chili flakes med de rostade rotfrukterna. Servera med pannbiffar och sötsyrlig rostad vitlökssky.
Smaklig måltid!