Indisk kycklinggryta
med heta kryddor, curryris och koriander4.21 (416)
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vatten
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- socker
Gul lök
½ st
Smör
½ msk
Basmatiris
135 g
Curry
1 tsk
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Kycklingfilé
300 g
Röd paprika
1 st
Gul lök
½ st
Selleristjälk
1 st
Smör
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl
1 tsk
Vispgrädde
½ dl
Tomatpuré
½ förp
Garam masala
½ förp
Malen ingefära
½ påse
Chili flakes
Socker
1 tsk
Vatten
1 ½ dl
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 638 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 69 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Halvera kycklingfilé. Tärna röd paprika smått. Grovhacka all gul lök. Skiva selleristjälk.
Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök ca 2 min. Tillsätt basmatiris och curry. Häll i vatten och kycklingbuljong. Koka basmatiris enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Hetta upp rikligt med smör i en stekgryta och bryn kyckling med salt och lite nymald svartpeppar runtom till de fått lite färg. Lägg upp på ett fat.
Hetta upp mer smör i den använda grytan och fräs paprika, lök och pressad vitlök ca 4 min, tills det mjuknat. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vispgrädde, tomatpuré, garam masala, malen ingefära, chili flakes (efter egen smak), socker och vatten. Låt puttra ca 2 min.
Lägg ner kycklingen i grytan och låt allt puttra ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Rör ner selleri i grytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka koriander. Servera kycklinggryta med curryris. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!