Saffran- och chilipasta med apelsin, chèvre och pinjenötter
Vegetariskt

Saffran- och chilipasta

med apelsin, chèvre och pinjenötter
3.96 (132)
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • vatten
  • vetemjöl
Bananschalottenlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Smör
½ msk
(Mjölk)
Saffran
1 förp
Chili flakes
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Apelsin
½ st
Vatten
½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Spaghetti
200 g
(Vete)
Chèvre
50 g
(Mjölk, Laktos)
Bladpersilja
20 g
Pinjenötter
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
666 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna pinjenötterna hastigt i en torr och het stekpanna!

Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
 Finhacka bananschalottenlök. Halvera cocktailtomater. Grovhacka bladpersilja och smula chèvre.
 Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök, tomat, saffran, chili flakes och pressad vitlök ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde, pressad apelsinsaft, vatten och grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min, eller tills såsen tjocknat. Späd eventuellt med mer vatten.
Blanda nykokt pasta med saffran- och chilisås. Smaka av med lite salt.
Servera saffran- och chilipasta toppad med smulad chèvre, bladpersilja, pinjenötter (se tips) och resten av chili flakes.
Smaklig måltid!