Vegetariskt
Saffran- och chilipasta
med apelsin, chèvre och pinjenötter3.96 (132)
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- vatten
- vetemjöl
Bananschalottenlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Smör
½ msk
Saffran
1 förp
Chili flakes
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl
½ msk
Vispgrädde
½ dl
Apelsin
½ st
Vatten
½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Spaghetti
200 g
Chèvre
50 g
Bladpersilja
20 g
Pinjenötter
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 666 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna pinjenötterna hastigt i en torr och het stekpanna!
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Halvera cocktailtomater. Grovhacka bladpersilja och smula chèvre.
Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök, tomat, saffran, chili flakes och pressad vitlök ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde, pressad apelsinsaft, vatten och grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min, eller tills såsen tjocknat. Späd eventuellt med mer vatten.
Blanda nykokt pasta med saffran- och chilisås. Smaka av med lite salt.
Servera saffran- och chilipasta toppad med smulad chèvre, bladpersilja, pinjenötter (se tips) och resten av chili flakes.
Smaklig måltid!