Indisk kycklinggryta med blomkål, cashewnötter och koriander
Laktosfri
Utan gluten

Indisk kycklinggryta med blomkål, cashewnötter och koriander

Rätten saknar betyg
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • vatten
Basmatiris
135 g
Gul lök
1 st
Salt
2+2 krm
Broccoli
1 st
Olja
2 tsk
Kycklingfilé strimlad
250 g
Curry
1 förp
Garam masala
½ förp
Blomkålsbuketter
1 förp
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Vatten
3 dl
Coconut cream
1 förp
Majsstärkelse
2 tsk
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 732 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 75 g
  • Protein: 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Klyfta gul lök tunt och dela broccoli i mindre buketter.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs kycklingstrimlor ca 4 min. Krydda med curry, garam masala och salt. 
Tillsätt gul lök, broccoli, blomkålsbuketter och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 4 min och krydda med salt. Blanda ner tomatpuré, vatten, coconut cream och majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten). Koka upp och sjud ca 5 min tills grönsakerna mjuknat något.
Blanda ner cashewnötter i grytan. Servera indisk kycklinggryta med basmatiris. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!