Fänkålsstekt Bjärekyckling med brynt morotscrème, grönkål och ingefärssky
Laktosfri

Fänkålsstekt Bjärekyckling med ingefärssky

med grönkål och brynt morotscrème
Rätten saknar betyg
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • socker
  • balsamvinäger
  • vatten
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Smör
30 g
(Mjölk)
Morot
2 st
Salt
Bjäre kycklingfilé
2 st
Peppar- och fänkålsmix
½ förp
(Senap)
Salt
Smör
(Mjölk)
Malen ingefära
½ påse
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Socker
½ msk
Balsamvinäger
1 msk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Grönkål
200 g
Olivolja
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 572 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Protein: 53 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Halvera potatis och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.
 Smält smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg och nötaktig doft är det klart. Ställ åt sidan.
 Skala och skär morötter i mindre bitar. Koka mjuka i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av och lägg de kokta morötterna i en mixerbunke. Tillsätt det brynta smöret och mixa till en slät crème med stavmixer. Smaka av med salt.
 Krydda Bjäre kycklingfilé runt om med peppar- och fänkålsmix och salt. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Låt stekpannan stå till ingefärsskyn.
 Tillsätt eventuellt lite mer smör till den använda stekpannan. Blanda ner vetemjöl, socker, malen ingefära, balsamvinäger, kinesisk soja, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda på medelvärme ca 3 min.
 Skär grönkål i grova bitar. Stek i en stekpanna med lite olivolja ca 2 min. Krydda med lite salt.
Servera fänkålsstekt Bjärekyckling med brynt morotscrème, ingefärssky, grönkål och rostad potatis.
Smaklig måltid!