Vitlöksstekt Bjärekyckling med parmesansky, rostade rotfrukter och dragonsmör
Laktosfri

Vitlöksstekt Bjärekyckling med parmesansky, rostade rotfrukter och dragonsmör

Rätten saknar betyg
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • vatten
Morötter
300 g
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Bjäre kycklingfilé
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Smör
1 msk
(Mjölk)
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Balsamvinäger
½ msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Smör
25 g
(Mjölk)
Torkad dragon
1 tsk
Salt
½ krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 625 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Protein: 54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skala och skär morötter i grova bitar. Klyfta potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
 Krydda Bjäre kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Krossa vitlöksklyftorna. Hetta upp smör i en stekpanna och tillsätt vitlöksklyftorna. Stek kycklingen ca 2 min per sida, ös gärna kycklingen med vitlökssmöret under stektiden. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Låt stekpannan stå till parmesanskyn.
 Finriv parmesanost. Hetta upp den använda stekpannan. Tillsätt lite extra smör. Pudra över vetemjöl. Vispa ner balsamvinäger, vatten och kycklingbuljong. Låt koka ihop ca 5 min. Häll över i en mixerbunke och tillsätt riven parmesan. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Lägg rumstempererat smör, torkad dragon och salt på ett fat. Mosa ihop med en gaffel.
Blanda de rostade rotfrukterna med ruccola. Servera med vitlöksstekt Bjärekyckling, parmesansky och dragonsmör.
Smaklig måltid!