Texas chili med rostad sötpotatis och majs
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Texas chili med rostad sötpotatis och majs

4.02 (312)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • olivolja
    • salt
    • vatten
    • rödvinsvinäger
    • socker
    • svartpeppar
    Majs
    1 förp
    Sötpotatis
    1 st
    Bakplåtspapper
    Olivolja
    ½ msk
    Salt
    Röd paprika
    1 st
    Gul lök
    1 st
    Röd chili
    ½-1 st
    Kidneybönor
    1 förp
    Olivolja
    1 msk
    Vitlök
    2 klyfta
    Rökt chilikrydda
    ⅓ förp
    Spiskummin
    1 förp
    Krossade tomater
    1 förp
    Vatten
    1 dl
    Rödvinsvinäger
    ½ msk
    Socker
    ½ tsk
    Grönsaksbuljong
    1 påse
    Salt
    Svartpeppar
    Koriander
    20 g
    Tortillachips
    1 påse
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 677 kcal
    • Fett: 25 g
    • Kolhydrater: 93 g
    • Protein: 21 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till önskad hetta!

    Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
    Häll av majs. Skala och tärna sötpotatis. Lägg majs och sötpotatis på varsin sida av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min.
    Tärna röd paprika. Klyfta gul lök. Finhacka röd chili. Häll av och skölj kidneybönor. 
    Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs paprika, lök, chili, pressad vitlök, rökt chilikrydda och spiskummin ca 3 min.
    Tillsätt kidneybönor, krossade tomater, vatten, rödvinsvinäger, socker och grönsaksbuljong till grytan. Sjud under lock ca 10 min. Vänd ner rostad sötpotatis i grytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
    Toppa grytan med rostad majs och koriander. Servera med tortillachips.
    Smaklig måltid!