Pankopanerad fläskkotlett med kryddsmör, tomat- och jalapenosalsa och rostad bulgur
Laktosfri

Pankopanerad fläskkotlett med kryddsmör, tomat- och jalapenosalsa och rostad bulgur

4.2 (756)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • smör
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • ägg
  • olja
Olivolja
Bulgur
125 g
(Vete)
1 klyfta
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Smör
25 g
(Mjölk)
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Curry
½ tsk
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Jalapeño
½-1 st
Koriander
20 g
Olivolja
Salt
Vitvinsvinäger
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
(Ägg)
Panko
1 förp
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 688 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Fräs bulgur och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda på medelvärme under lock ca 10 min.
 Mosa ihop smör (rumstempererat), persillade och curry på ett fat.
 Tärna tomat och finhacka rödlök. Grovhacka koriander. Strimla jalapeno (för en mildare salsa ta bort frö och fröfäste). Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger och salt.
 Skär fläskkotlett i 2 portionsbitar. Krydda köttet med salt och nymald svartpeppar. Tag fram tre tallrikar. Häll mjöl på den ena, panko på den andra och vispa upp ett ägg i den tredje. Vänd fläskkotletterna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko. 
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek panerade fläskkotletter ca 3 min per sida, tills de är frasiga, gyllenbruna och helt genomstekta.
Servera pankostekt fläskkotlett med kryddsmör, tomat- och jalapenosalsa och rostad bulgur.
Smaklig måltid!