Teriyakikyckling med pak choy, sesamfrön och srirachamajo
Laktosfri

Teriyakikyckling med pak choy, sesamfrön och srirachamajo

4.12 (534)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
Rödlök
1 st
Pak choy
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
Salt
Vitlök
1 klyfta
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Vatten
½ dl
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Srirachasås
½ förp
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 723 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har tid - Rosta gärna sesamfröna hastigt i en torr och het stekpanna!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Klyfta rödlök och strimla pak choy. Dela kycklingfilé horisontellt och strimla sedan skivorna. 
Blanda majonnäs och srirachasås i en skål. Smaka eventuellt av med lite salt. 
 Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingstrimlorna ca 3 min på hög värme och krydda med lite salt. Tillsätt pressad vitlök, rödlök, teriyakisås och vatten. Låt sjuda ca 2 min, tills kycklingen är genomstekt. Blanda ner pak choy, koka ihop ytterligare ca 1 min.
Servera teriyakikyckling med jasminris, en klick srirachamajo och toppa med sesamfrön.
Smaklig måltid!