Nötfärs i krämig jordnötssås med sallad på pak choy och böngroddar
Laktosfri
Utan gluten

Nötfärs i krämig jordnötssås med sallad på pak choy och böngroddar

Rätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • rödvinsvinäger
  • vatten
  • salt
  • olja
Jasminris
135 g
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Japansk soja
1½ msk
(Sojabönor)
Srirachasås
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 dl
Pak choy
1 st
Koriander
20 g
Böngroddar
½ förp
Lime
1 st
Sesamolja
½ påse
(Sesamfrön)
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Salt
Nötfärs
250 g
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 782 kcal
  • Fett: 35 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr, het stekpanna till gyllene färg.

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Lägg hackade jordnötter, japansk soja, srirachasås, pressad vitlök, socker, rödvinsvinäger och vatten i en mixerbunke. Mixa slätt med stavmixer.
 Strimla pak choy och grovhacka koriander. Skölj böngroddar. Lägg allt i en salladsskål. Skölj lime och finriv skalet. Blanda ner limeskal, saften från limen, sesamolja och sesamfrön i salladsskålen. Smaka av med lite salt.
 Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 4 min, tills den är helt genomstekt och fått fin färg. Blanda ner jordnötssåsen i den stekta nötfärsen och låt sjuda ca 2 min. Späd med lite vatten om det blir för tjockt.
Servera nötfärs i krämig jordnötssås med sesam- och limedressad sallad och jasminris
Smaklig måltid!