Ponzuwokad fläskfärs med grönkål, sesamfrön och koriander
Laktosfri

Ponzuwokad fläskfärs med grönkål, sesamfrön och koriander

4.18 (395)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
Jasminris
135 g
Champinjoner
125 g
Grönkål
100 g
Rödlök
1 st
Olja
Fläskfärs
250 g
Salt
1 krm
Malen ingefära
1 påse
Vitlök
2 klyfta
Ponzu
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 670 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har tid - rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skiva champinjoner och strimla grönkål. Klyfta rödlök.
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs fläskfärs ca 4 min, krydda med salt och malen ingefära. Tillsätt champinjoner och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner grönkål, rödlök och ponzu. Koka ihop ca 1 min.
Toppa woken med sesamfrön (se tips), koriander och lite chili flakes. Servera med jasminris.
Smaklig måltid!