Fläskfärspanna med gnocchi, ugnsrostade grönsaker och ruccola
Laktosfri

Fläskfärspanna med gnocchi, ugnsrostade grönsaker och ruccola

4.19 (527)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Palsternacka
1 st
Fänkål
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Chili flakes
1 krm
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Potatisgnocchi
350 g
(Vete)
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gul lök
½ st
Morot
1 st
Olivolja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Chili flakes
1 krm
Torkad dragon
1 tsk
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 743 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 85 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå till punkt 5. 
Hacka gul lök. Skala och tärna morot. 
 Tvätta och halvera palsternacka. Skär fänkål i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, chili flakes, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen, ca 20 min.
Häll av potatisgnocchin. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek gnocchin ca 5 min, tills den har fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg över på en tallrik. Spara stekpannan.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Fräs fläskfärs ca 4 min. Tillsätt lök, morot och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, chili flakes (efter smak), torkad dragon, kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Rör ner den stekta gnocchin och låt bli varmt, ca 2 min.
Servera fläskfärspanna med ugnsrostade grönsaker. Toppa med ruccola!
Smaklig måltid!