Latinamerikansk sötpotatisplåt med avokadodressing
Utan gluten
Vegetariskt

Latinamerikansk sötpotatisplåt med avokadodressing

4.16 (237)
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
Sötpotatis
2 st
Rödlök
½ st
Svarta bönor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Salt
½ tsk
Chili flakes
½ tsk
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Olivolja
1 tsk
Salt
Avokado
1 st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 610 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Protein: 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Tvätta och tärna sötpotatis. Klyfta rödlök. Häll av och skölj svarta bönor. 
Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, spiskummin, paprikapulver, salt och chili flakes. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills sötpotatisen är mjuk. 
Tärna tomater. Finhacka rödlök och koriander. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda allt i en skål och tillsätt pressad limesaft, olivolja och lite salt. 
Kärna ur avokado och gröp ur innanmätet. Lägg i en mixerbunke och tillsätt koriander, pressad limesaft och salt. Mixa slätt. 
Servera latinamerikansk sötpotatisplåt toppad med smulad fetaost, tomatsalsa och avokadodressing. 
Smaklig måltid!