Varmrökt lax med äppelsallad och dillsås
Utan gluten

Varmrökt lax med äppelsallad och dillsås

4.08 (662)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Grönt äpple
1 st
Gurka
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Potatis
400 g
Dill
10 g
Varmrökt lax
200 g
(Fisk)
Olivolja
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 505 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Protein: 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid.
Grovhacka dill och lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Tärna äpple och gurka. Skiva bananschalottenlök. Lägg allt i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, honung, salt och lite nymald svartpeppar.
Grovhacka dill. Ringla lite olivolja och strö dill och lite flingsalt över den nykokta potatisen. Servera med varmrökt lax, äppelsallad och dillsås.
Smaklig måltid!