Carnitabowl - stekt fläskkotlett med ris, salsa, lime och koriander

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
8
Points®värde per portion

Carnitabowl - stekt fläskkotlett med ris, salsa, lime och koriander

3.95 (110)
Under 30 min
14 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Salt
    • olja
    • vatten
    • socker
    Fläskkotlett
    300 g
    Paprikapulver
    ½ förp
    Torkad oregano
    ½ förp
    Salt
    ½ tsk
    Rödlök
    ½ st
    Röd chili
    ½ st
    Olja
    1+1 tsk
    Vitlök
    1 klyfta
    Tomatpuré
    ½ förp
    Vatten
    1 dl
    Lime
    1 st
    Tomat
    1 st
    Grön paprika
    1 st
    Rödlök
    ½ st
    Koriander
    10 g
    Salt
    1 krm
    Socker
    1 krm
    Basmatiris
    1 dl
    Koriander
    10 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten och skär köttet i tunna strimlor. Lägg i en bunke och blanda med 1 tsk neutral olja, paprikapulver, torkad oregano och salt.
    Strimla rödlök och röd chili (tänk på att chili varierar i styrka).
     Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna tomat och grön paprika smått. Hacka rödlök. Lägg allt i en skål. Blanda ner pressad limesaft, koriander, salt och socker. 
    Hetta upp 1 tsk neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet och löken ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök, röd chili och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten och låt koka ihop ca 1 min tills köttet är helt genomstekt.
    Lägg basmatiris i skålar, toppa med carnitas, salsa och resten av koriandern.
    Smaklig måltid!