Pannbiff med potatismos och lingon

Pannbiff med potatismos och lingon

4.17 (2968)
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
Mospotatis
400 g
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
(Mjölk)
Gul lök
1 st
Morot
2 st
Gurka
1 st
Rårörda lingon
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 670 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 79 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Blanda ströbröd, mjölk, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till 2 biffar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek biffarna ca 7 min per sida på medelvärme, tills de är helt genomstekta
Skiva gul lök. Lägg ner lökskivorna i stekpannan och stek tillsammans med biffarna de sista minuterna.
 Skala morötter. Skär morötter och gurka i stavar.
Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll bort vattnet från potatiskoket. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt och tillsätt mjölkblandningen. Vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera nystekt pannbiff med lök, potatismos, grönsaker och rårörda lingon.
Smaklig måltid!