Krämig one pot pasta med champinjoner och bacon

Krämig one pot pasta med champinjoner och bacon

Rätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Champinjoner
200 g
Tärnat bacon
1 förp
Torkad timjan
1 förp
Salt
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
5 dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
1 påse
Porcini mix
1 påse
(Senap)
Casarecce
200 g
(Vete)
Svartpeppar
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 740 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 79 g
  • Protein: 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Finhacka gul lök och vitlök. Skiva champinjoner. 
Lägg tärnat bacon i en kall stekgryta och ställ grytan på värmen. Låt steka ca 3 min, tills baconet börjar få lite färg. Tillsätt löken, vitlöken, champinjonerna, torkad timjan och salt. Fräs ytterligare ca 3 min. 
Rör ner vitvinsvinäger, vatten, vispgrädde, kycklingbuljong och porcini mix. Koka upp och tillsätt casarecce pasta. Koka på medelvärme under lock ca 15 min, tills pastan är mjuk. Rör om då och då så det inte bränner i botten.
Riv parmesanost. Grovhacka ruccola. Rör ner riven parmesan och rikligt med nymald svartpeppar i pastan. Toppa med ruccola och servera direkt!
Smaklig måltid!