Laktosfri
Utan gluten
Fläskfärsbiffar med sötpotatiskräm och paprika- och korianderris
4.08 (72)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- salt
- svartpeppar
- vatten
- olja
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Lime
1 st
Röd chili
1 st
Salt
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vatten
2 msk
Olja
Basmatiris
135 g
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
20 g
Olja
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 732 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 91 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För en mildare smak, skär bort de vita hinnorna och kärnorna i chilin!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Halvera sötpotatis och lägg med snittsidan ned på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 25 min, tills den är helt mjuk.
Lägg fläskfärs i en bunke och blanda ner pressad vitlök, malen ingefära, salt, nymald svartpeppar och vatten. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta.
Tärna röd paprika. Finhacka rödlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och fräs paprika och lök ca 2 min. Krydda med salt. Blanda det kokta basmatiriset med grönsakerna. Grovhacka koriander och blanda ner i grönsaksriset vid servering.
Dra av skinnet från sötpotatisen och lägg sötpotatisen i en mixerbunke. Tvätta lime och finriv skalet. Skiva röd chili (se tips!). Lägg limeskal, pressad limesaft och chili i mixerbunken. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt.
Servera fläskfärsbiffar med sötpotatiskräm och paprika- och korianderris.
Smaklig måltid!