Fläskfärsbiffar med sötpotatiskräm och paprika- och korianderris
Laktosfri
Utan gluten

Fläskfärsbiffar med sötpotatiskräm och paprika- och korianderris

4.08 (72)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    • olja
    Sötpotatis
    1 st
    Bakplåtspapper
    1 st
    Lime
    1 st
    Röd chili
    1 st
    Salt
    Fläskfärs
    250 g
    Vitlök
    1 klyfta
    Malen ingefära
    ½ tsk
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Vatten
    2 msk
    Olja
    Basmatiris
    135 g
    Röd paprika
    1 st
    Rödlök
    1 st
    Koriander
    20 g
    Olja
    Salt
    1 krm
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 732 kcal
    • Fett: 28 g
    • Kolhydrater: 91 g
    • Protein: 30 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    För en mildare smak, skär bort de vita hinnorna och kärnorna i chilin!

    Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
     Halvera sötpotatis och lägg med snittsidan ned på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 25 min, tills den är helt mjuk. 
     Lägg fläskfärs i en bunke och blanda ner pressad vitlök, malen ingefära, salt, nymald svartpeppar och vatten. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta.
     Tärna röd paprika. Finhacka rödlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och fräs paprika och lök ca 2 min. Krydda med salt. Blanda det kokta basmatiriset med grönsakerna. Grovhacka koriander och blanda ner i grönsaksriset vid servering.
     Dra av skinnet från sötpotatisen och lägg sötpotatisen i en mixerbunke. Tvätta lime och finriv skalet. Skiva röd chili (se tips!). Lägg limeskal, pressad limesaft och chili i mixerbunken. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt.
    Servera fläskfärsbiffar med sötpotatiskräm och paprika- och korianderris.
    Smaklig måltid!