Aubergine i tomatsås med gremolatabönor och rosmarinrostad potatis
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Aubergine i tomatsås med gremolatabönor och rosmarinrostad potatis

4.01 (169)
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Havre
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olivolja
  • socker
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • bakplåtspapper
Aubergine
1 st
Salt
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Rosmarin/timjan mix
¼ förp
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Socker
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
1 dl
(Vete)
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Rosmarin/timjan mix
¼ förp
Små vita bönor
1 förp
Bladpersilja
20 g
Citron
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
Svartpeppar
Imat fraiche
1 dl
(Havre)
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 649 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 91 g
  • Protein: 18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär aubergine i ca 2 cm tjocka skivor och krydda snittytorna med lite salt. Låt dra i minst 10 min. Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp rikligt med olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök, och rosmarin/timjan mix ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, smulad grönsaksbuljong, socker och nymald svartpeppar. Koka minst 5 min.
 Skär potatis i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, lite salt och rosmarin/timjan mix. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar och fått fin färg.
Lägg vetemjöl på en tallrik. Torka auberginen med lite hushållspapper och vänd i vetemjöl. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och bryn auberginen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsfast form och häll över den varma tomatsåsen. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 10 min.
 Häll av och skölj små vita bönor. Grovhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål. Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv citronskal och vitlök. Pressa saft från halva citronen. Blanda ner i skålen tillsammans med olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera aubergine i tomatsås med rosmarinrostad potatis, gremolatabönor, salladsmix och imat fraiche.
Smaklig måltid!