Gräddig hjortskav med svamp, rårörda lingon och pressad potatis

Vilt

1,1 kg CO2e

Gräddig hjortskav med svamp, rårörda lingon och pressad potatis

4 (190)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Smör
(Mjölk)
Torkad timjan
1 förp
Hjortskav
250 g
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Rårörda lingon
1 msk
Salt
Svartpeppar
Potatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Rårörda lingon
¾ dl
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 670 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har bråttom kan du servera rätten med kokt potatis istället för pressad. Då behöver du inte skala potatisen.

Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Finhacka gul lök. Kvarta champinjoner. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek svamp, lök och torkad timjan ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg över den stekta svampen på en tallrik. Spara stekpannan.
 Hetta upp lite smör i den använda stekpannan. Bryn hjortskav ca 3 min. Dra isär köttet så det delar sig. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg tillbaka svampen i stekpannan med skav och pudra över vetemjöl. Rör om och blanda ner mjölk och vispgrädde lite, i taget. Tillsätt kinesisk soja och rårörda lingon. Koka ca 3 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Pressa potatisen. Strö persilja över stekpannan med hjortskav och servera med pressad potatis och rårörda lingon.
Smaklig måltid!