Bibimbap med sojastekt svamp, kimchi och stekt ägg

Korea

Laktosfri
Vegetariskt

Bibimbap med sojastekt svamp, kimchi och stekt ägg

3.94 (202)
Under 40 min
18 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • socker
  • olja
  • salt
Jasminris
135 g
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Gochujangpasta
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Tomatpuré
1 förp
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
1 msk
Salladskål
300 g
Olja
Ägg
2 st
(Ägg)
Salt
Skogschampinjoner
200 g
Sesamolja
½ påse
(Sesamfrön)
Sesamfrön
½ förp
(Sesamfrön)
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Babyspenat
30 g
Sesamolja
½ påse
(Sesamfrön)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Sesamfrön
½ förp
(Sesamfrön)
Salt
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Gochujangpasta
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 581 kcal
  • Fett: 17 g
  • Kolhydrater: 82 g
  • Protein: 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en rymlig bunke och blanda med japansk soja, gochujangpasta, tomatpuré, vitvinsvinäger och socker. Grovstrimla salladskål. Vänd ner i bunken och blanda ordentligt, gärna med händerna, tills kålen mjuknar.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek ägg ca 3 min, krydda med lite salt. Gulan får gärna vara krämig. Lägg äggen på ett fat och spara stekpannan.
 Kvarta skogschampinjoner. Hetta upp sesamolja i den använda stekpannan och stek svampen ca 3 min på hög värme. Tillsätt sesamfrön, pressad vitlök och japansk soja, stek ytterligare ca 1 min.
Lägg babyspenat i en salladsskål. Blanda med sesamolja, vitvinsvinäger, sesamfrön och lite salt. 
 Blanda japansk soja och gochujangpasta i en skål.
Fördela jasminris, kimchi, sojastekt svamp och spenatsallad i 2 skålar. Toppa med stekt ägg. Servera bibimbap med lite gochujangsås.
Smaklig måltid!