Laktosfri
Fisksoppa med aioli, persilja och surdegsbröd
4.06 (377)
Under 20 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olivolja
- vatten
- svartpeppar
Surdegspavé
2 st
Bladpersilja
20 g
Majonnäs
½ dl
Salt
½ krm
Vitlök
½ klyfta
Gul lök
1 st
Tomat
2 st
Morot
2 st
Selleristjälk
1 st
Olivolja
Torkad timjan
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 564 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 52 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Grädda surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
Blanda majonnäs, salt och pressad vitlök i en liten skål.
Klyfta gul lök och skär tomat i mindre bitar. Skala och slanta morötter. Strimla stjälkselleri. Hetta upp olivolja i stekgrytan. Fräs gul lök, tomat, selleri, morötter, torkad timjan och pressad vitlök ca 4 min. Tillsätt krossade tomater, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda under lock ca 5 min.
Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt fisken till grytan och sjud ca 2 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt.
Grovhacka bladpersilja. Strö persilja över fisksoppan. Servera med en klick aioli och nygräddat bröd.
Smaklig måltid!