Stekt kycklingfilé med parmesanpotatis och enkel bearnaise

ViktVäktarna

11
Points®värde per portion

Stekt kycklingfilé med parmesanpotatis och enkel bearnaise

4.4 (99)
Under 40 min
10 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • rödvinsvinäger
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Parmesanost, (20 g)
1 bit
(Mjölk)
Salt
2 krm
Paprikapulver
1 tsk
Timjan
10 g
Potatis
400 g
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
1 tsk
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Mjölk
1½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ förp
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och smörj in med olivolja. Finriv parmesanost. Strö riven parmesan, salt, paprikapulver och blad från timjan jämnt över bakplåtspappret. Halvera potatis. Lägg potatisen sida vid sida med snittytan ned mot ostblandningen. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 22 min, tills potatisen är mjuk. 
 Tärna snackgurka och lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad vid servering. 
Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 3 min per sida. 
Lägg över den stekta kycklingen på ugnsplåten med potatisen, när ca 10 min återstår. Tillaga kycklingen tills den är helt genomstekt.
 Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, vatten, kycklingbuljong och torkad dragon. Låt sjuda ca 4 min, rör om då och då. Smaka av med lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Servera stekt kyckling med parmesanpotatis, sallad och enkel bearnaise. 
Smaklig måltid!