Köttfärsyakiniku med sesamfrön

ViktVäktarna

Laktosfri
15
Points®värde per portion

Köttfärsyakiniku med sesamfrön

3.89 (668)
Under 30 min
11 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • vatten
Ingefära
½ bit
Bananschalottenlök
1 st
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Soja- och ingefärssås
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Vatten
½ dl
Fullkornsris
1 dl
Broccoli
1 st
Salladslök
1 förp
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Srirachasås
½ förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går även bra att steka broccolin ca 3 min i lite neutral olja. Det funkar även fint att blanda ner lite srirachasås i steg 4 om du önskar.

Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Finhacka schalottenlök. Hetta upp sesamolja i en stekpanna eller wok. Fräs schalottenlök och nötfärs ca 5 min. 
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka upp lättsaltat vatten (se tips!) i en kastrull och koka broccoli ca 2 min. 
 Blanda ner pressad vitlök och riven ingefära. Tillsätt soja- och ingefärssåsen och vatten, låt allt koka ihop ca 1 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Strimla salladslök. Toppa köttfärsyakiniku med salladslök och sesamfrön. Servera med fullkornsris, broccoli och srirachasås.
Smaklig måltid!