Pankopanerade laxpinnar med dill, citron och klyftpotatis

ViktVäktarna

11
Points®värde per portion

Pankopanerade laxpinnar med dill, citron och klyftpotatis

4.22 (571)
Under 45 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • ägg
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
½ msk
Salt
Svartpeppar
(Ägg)
Citronskal
½ st
Dill
10 g
Panko
½ förp
(Vete)
Paprikapulver
1 tsk
Vetemjöl
1 msk
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
½ tsk
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dill
10 g
Morötter
150 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
 Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Hacka all dill. Blanda panko, rivet citronskal, paprikapulver och hälften av dillen i en skål. Lägg mjöl i en annan skål. Vispa upp ägget i en tredje skål.
Dela laxfilé i mindre bitar och krydda med salt. Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i pankoblandningen. Tillaga laxen i ugnen tillsammans med potatisen de sista ca 5 minuterna, tills fisken är klar.
Blanda ihop matyoghurt och resten av dillen i en skål. Smaka av med lite pressad citronjuice, klyfta resten av citronen. Skala och riv morötter, lägg upp i en skål.
Servera pankopanerad lax med klyftpotatis, rivna morötter, yoghurtsås och citronklyfta. 
Smaklig måltid!