Laktosfri
Shanghai noodles med sesamstekt fläskfärs, ingefära och salladslök
4.1 (707)
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- vatten
- salt
Majsstärkelse
½ msk
Socker
1 msk
Sesamolja
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja
2 msk
Vatten
1 dl
Äggnudlar
1 förp
Salladslök
1 förp
Ingefära
1 bit
Morot
1 st
Röd paprika
1 st
Sesamolja
1 tsk
Fläskfärs
250 g
Salt
Lime
½ st
Chili flakes
Lime
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 645 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 66 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Blanda ihop majsstärkelse, socker, sesamolja, pressad vitlök, japansk soja och vatten i en skål.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
Skär den vita delen av salladslöken i cm-stora bitar. Finstrimla den övre gröna delen av salladslöken. Skala och finhacka ingefära. Finstrimla morot och strimla röd paprika.
Hetta upp sesamolja i en wok eller stekpanna. Fräs fläskfärs ca 6 min, tills den börjar bli frasig. Krydda med lite salt. Tillsätt ingefära, paprika, den vita delen av salladslöken och morot. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner woksås och nudlar, woka ihop ca 1 min. Smaka av med pressad lime, salt och chili flakes.
Klyfta resten av den använda limen. Strö salladslök över woken och servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!