Laktosfri
Spaghetti med parmesan- och persiljeströssel, färsk tomatsås och vitlöksmarinerade räkor
4.11 (804)
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vatten
- svartpeppar
Kruspersilja
10 g
Olivolja
½ msk
Panko
¾ dl
Salt
1 krm
Riven parmesan
25 g
Vitlök
1 klyfta
Kruspersilja
10 g
Olivolja
1 msk
Räkor
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Tomat
2 st
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
½ förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Spaghetti
200 g
Riven parmesan
25 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 758 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 92 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten (ca 10g salt / liter vatten) till pastakoket i punkt 5.
Finhacka kruspersilja. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tillsätt panko och salt, stek under omrörning tills pankon är frasig. Lägg upp på en tallrik. Låt svalna något och blanda med persilja och riven parmesan.
Finhacka vitlök och kruspersilja. Lägg i en skål och blanda ner olivolja. Häll av räkorna och blanda ner i skålen.
Finhacka bananschalottenlök, vitlök och röd chili (se tips!). Skär tomater i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök, vitlök och röd chili ca 2 min. Blanda ner tomater och tomatpuré, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min.
Koka spaghetti enligt tidsangivelse på förpackningen.
Häll av pastan och lägg tillbaka spaghettin i kastrullen. Blanda ner tomatsås och riven parmesanost. Blanda runt ordentligt. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera tomatpasta toppad med marinerade räkor och parmesanströssel.
Smaklig måltid!