Ljummen kycklingsallad med avokado och krämig dressing

Ljummen kycklingsallad med avokado och krämig dressing

Rätten saknar betyg
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Olja
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Salt
Svartpeppar
Haricots verts
1 förp
Olja
½ tsk
Avokado
1 st
Cocktailtomater
250 g
Ruccola
30 g
Salt
Krutonger
1 förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 484 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingfiléerna runt om, ca 4 min per sida tills de är helt genomstekta. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på skärbrädan och skiva upp dem till servering.
 Blanda matyoghurt och persillade i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Skär bort de yttersta ändarna på haricots vertes. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs haricots vertes tills de har fått fin färg, ca 3 min.
Skala, kärna ur och skiva avokado. Halvera cocktailtomater.
Lägg upp ruccola på ett fat, lägg på haricots vertes, avokado, cocktailtomater, kycklingskivor och krutonger. Ringla över dressingen. 
Smaklig måltid!