Ljummen kycklingsallad med avokado och krämig dressing
Rätten saknar betyg
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Olja
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Matyoghurt
1 dl
Persillade
½ påse
Salt
Svartpeppar
Haricots verts
1 förp
Olja
½ tsk
Avokado
1 st
Cocktailtomater
250 g
Ruccola
30 g
Salt
Krutonger
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 484 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 24 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingfiléerna runt om, ca 4 min per sida tills de är helt genomstekta. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på skärbrädan och skiva upp dem till servering.
Blanda matyoghurt och persillade i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär bort de yttersta ändarna på haricots vertes. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs haricots vertes tills de har fått fin färg, ca 3 min.
Skala, kärna ur och skiva avokado. Halvera cocktailtomater.
Lägg upp ruccola på ett fat, lägg på haricots vertes, avokado, cocktailtomater, kycklingskivor och krutonger. Ringla över dressingen.
Smaklig måltid!