Utan gluten
Stekt fläskkotlett med majs- och gurksalsa, vitlökssås och persilja
Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- olja
- svartpeppar
Majs
1 förp
Snackgurka
1 st
Rödlök
1 st
Grön chili
½ st
Lime, (limesaft)
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Bladpersilja
20 g
Lime, (limeskal)
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Fläskkotlett
300 g
Olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 545 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 52 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili varierar i styrka. Smaka er fram till lagom hetta.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda matyoghurt, rivet limeskal, pressad vitlök och salt i en skål.
Häll av majs. Tärna snackgurka smått. Finhacka rödlök och grön chili (se tips). Grovhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad limesaft från den använda limen, olivolja och salt.
Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
Servera nystekt fläskkotlett med gurksalsa, vitlökssås och kokt potatis.
Smaklig måltid!