Stekt fläskkotlett med majs- och gurksalsa, vitlökssås och persilja
Utan gluten

Stekt fläskkotlett med majs- och gurksalsa, vitlökssås och persilja

Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • olja
  • svartpeppar
Majs
1 förp
Snackgurka
1 st
Rödlök
1 st
Grön chili
½ st
Lime, (limesaft)
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Bladpersilja
20 g
Lime, (limeskal)
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Fläskkotlett
300 g
Olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 545 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili varierar i styrka. Smaka er fram till lagom hetta.

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda matyoghurt, rivet limeskal, pressad vitlök och salt i en skål. 
 Häll av majs. Tärna snackgurka smått. Finhacka rödlök och grön chili (se tips). Grovhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad limesaft från den använda limen, olivolja och salt. 
 Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
Servera nystekt fläskkotlett med gurksalsa, vitlökssås och kokt potatis. 
Smaklig måltid!