Laktosfri
Utan gluten
Cevapcici med ajvar, rostad potatis, paprika och persilja
Rätten saknar betyg
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Potatis
400 g
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Bladpersilja
10 g
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 förp
Paprikapulver
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vatten
1 msk
Olivolja
1 tsk
Bladpersilja
10 g
Grön paprika
1 st
Ajvar relish
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 502 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 50 g
- Protein: 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis. Skala och skär morötter i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Grovriv bananschalottenlök och grovhacka all bladpersilja (hälften är till servering), lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, salt, rikligt med nymald svartpeppar och vatten. Forma till 4 st avlånga biffar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
Tärna grön paprika smått.
Servera cevapcici med rostad potatis, morot och ajvar relish. Toppa med persilja och grön paprika.
Smaklig måltid!