Cevapcici med ajvar, rostad potatis, paprika och persilja
Laktosfri
Utan gluten

Cevapcici med ajvar, rostad potatis, paprika och persilja

Rätten saknar betyg
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • olivolja
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    Potatis
    400 g
    Morot
    2 st
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olivolja
    1 tsk
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Bananschalottenlök
    1 st
    Bladpersilja
    10 g
    Nötfärs
    250 g
    Vitlök
    1 klyfta
    Spiskummin
    1 förp
    Paprikapulver
    ½ förp
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Vatten
    1 msk
    Olivolja
    1 tsk
    Bladpersilja
    10 g
    Grön paprika
    1 st
    Ajvar relish
    1 förp
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 502 kcal
    • Fett: 20 g
    • Kolhydrater: 50 g
    • Protein: 31 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
    Halvera potatis. Skala och skär morötter i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
     Grovriv bananschalottenlök och grovhacka all bladpersilja (hälften är till servering), lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, salt, rikligt med nymald svartpeppar och vatten. Forma till 4 st avlånga biffar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
    Tärna grön paprika smått.
    Servera cevapcici med rostad potatis, morot och ajvar relish. Toppa med persilja och grön paprika. 
    Smaklig måltid!