Laktosfri
Nudelsallad med fläskkotlett, chilidressing och koriander
Rätten saknar betyg
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vitvinsvinäger
- socker
- svartpeppar
Äggnudlar
125 g
Morot
2 st
Rödlök
1 st
Koriander
20 g
Olja
1 tsk
Salt
Lime
1 st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
1 klyfta
Soja- och ingefärssås
1 förp
Fisksås
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
1 tsk
Fläskkotlett
300 g
Olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 543 kcal
- Fett: 13 g
- Kolhydrater: 67 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili kan variera i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt, lägg i en salladsskål.
Finhacka röd chili (se tips). Skala morot. Halvera morot på längden och skär i tunna sneda skivor. Klyfta rödlök tunt. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta limen och spara till servering. Skär fläskkotlett i tunna strimlor.
Lägg chili, limeskal och pressad vitlök i en skål. Blanda med soja- och ingefärssås, fisksås, vitvinsvinäger och socker. Häll dressingen (spara ca 1 msk till fläskkotletten) över nudlarna i salladsskålen.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs morot och rödlök ca 2 min. Krydda med lite salt och lägg allt i salladsskålen. Spara stekpannan.
Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek det strimlade köttet ca 5 min, tills det är helt genomstekt. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Avsluta med att hälla över den sparade dressingen och låt koka in.
Servera nudelsallad med fläskkotlett och limeklyfta. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!