Stekt fläskkotlett med gräddsås, potatis och pressgurka
Kalorismart

Stekt fläskkotlett med gräddsås

potatis och pressgurka
Nytt recept
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Gurka
1 st
Salt
3 krm
Vatten
1 dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
2 msk
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vatten
1½ dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Oxbuljong
½ förp
Potatis
400 g
Haricots verts
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
545 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
52 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Skiva gurkan tunt, gärna med osthyvel och lägg i en skål. Blanda ner salt, socker, ättiksprit och vatten, låt stå till servering.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Tillsätt haricots verts när 2 min av koktiden återstår.  
 Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek fläskkotlett ca 2 min per sida, lägg över kotletterna på en tallrik. Pudra vetemjöl i stekpannan och vispa ner vatten, grädde och oxbuljong. Låt koka upp och lägg tillbaka fläskkotletterna i såsen. Sjud ca 5 min, tills köttet är helt genomstekt.
Servera fläskkotlett med sås, potatis, haricots verts och pressgurka.   
Smaklig måltid!