Kalorismart
Stekt fläskkotlett med gräddsås
potatis och pressgurkaNytt recept
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Gurka
1 st
Salt
3 krm
Vatten
1 dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
2 msk
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
1 tsk
Vetemjöl
½ msk
Vatten
1½ dl
Vispgrädde
½ dl
Oxbuljong
½ förp
Potatis
400 g
Haricots verts
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 545 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skiva gurkan tunt, gärna med osthyvel och lägg i en skål. Blanda ner salt, socker, ättiksprit och vatten, låt stå till servering.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Tillsätt haricots verts när 2 min av koktiden återstår.
Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek fläskkotlett ca 2 min per sida, lägg över kotletterna på en tallrik. Pudra vetemjöl i stekpannan och vispa ner vatten, grädde och oxbuljong. Låt koka upp och lägg tillbaka fläskkotletterna i såsen. Sjud ca 5 min, tills köttet är helt genomstekt.
Servera fläskkotlett med sås, potatis, haricots verts och pressgurka.
Smaklig måltid!