Laxwok med teriyakisås och jasminris
Laktosfri

Laxwok med teriyakisås och jasminris

Rätten saknar betyg
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
Broccoli
1 st
Röd paprika
½ st
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
½ tsk
Olja
½+½ tsk
Teriyakisås
½ förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Chili flakes
Jasminris
1 dl
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 544 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Skär röd paprika i mindre bitar, ca 2x2 cm. Skär laxfilén i ca 3x2 cm stora bitar och krydda med salt.
Hetta upp ½ tsk neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek laxbitarna på hög värme ca 2 min runt om. Lägg över på en tallrik. Spara stekpannan. 
Hetta upp ½ tsk neutral olja i den sparade stekpannan. Fräs broccoli och röd paprika ca 3 min, krydda med lite salt. Tillsätt teriyakisås och lägg tillbaka laxbitarna. Låt allt bli varmt ca 1 min. Smaka av med lite chili flakes.
Servera laxwok teriyaki med jasminris.
Smaklig måltid!