Fläskwok med hoisinsås, broccoli och nudlar
Laktosfri

Fläskwok med hoisinsås, broccoli och nudlar

Rätten saknar betyg
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • sparat nudelvatten
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Fläskkotlett
300 g
Olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Hoisinsås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön)
Srirachasås
½ förp
Äggnudlar, (125 g)
1 förp
(Ägg, Vete)
Sparat nudelvatten
1 dl
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 542 kcal
  • Fett: 13 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Dela röd paprika i mindre bitar. Finhacka vitlök och röd chili. Strimla fläskkotlett. 
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av nudelvattnet när du häller av nudlarna.
Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Bryn fläskstrimlorna ca 4 min, krydda med salt.
Blanda ner broccoli och paprika. Bryn ytterligare ca 3 min, tills köttet är genomstekt och grönsakerna fått färg. Tillsätt vitlök och röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka), fräs ytterligare ca 1 min. 
Blanda ner hoisinsås i woken tillsammans med avhällda nudlar. Späd eventuellt med lite av det sparade nudelvattnet. Låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och srirachasås (efter egen smak).
Servera hoisinwokad kotlett och grönsaker med äggnudlar.
Smaklig måltid!