Salladswraps med asiatisk nötfärspanna och nudlar
Laktosfri

Salladswraps med asiatisk nötfärspanna och nudlar

Rätten saknar betyg
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
Morot
2 st
Röd paprika
1 st
Mynta
20 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Olja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Fisksås
¾ msk
(Fisk)
Salt
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Isbergssallad
¼ st
Srirachasås
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 534 kcal
  • Fett: 17 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten, låt rinna av och klipp dem i mindre bitar. Ställ åt sidan.
 Skala och skär morötter i tunna strimlor och skiva paprika tunt. Grovhacka mynta. Skala och finriv ingefära och vitlök. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Bryt blad från isbergssallad.
 Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek nötfärsen ca 6 min, tills färsen fått fin färg och är helt genomstekt. 
Tillsätt röd paprika, morot, vitlök och ingefära, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner japansk soja, fisksås, rivet limeskal, pressad limesaft och avhällda nudlar i pannan, låt allt bil varmt. Vänd ner mynta. Smaka av med lite salt och eventuellt lite mer fisksås.
Fyll salladsblad med färs- och nudelröran toppa med srirachasås (efter egen smak). Servera direkt. 
Smaklig måltid!