Laktosfri
Salladswraps med asiatisk nötfärspanna och nudlar
Rätten saknar betyg
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
Morot
2 st
Röd paprika
1 st
Mynta
20 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Olja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Japansk soja
2 msk
Fisksås
¾ msk
Salt
Äggnudlar
1 förp
Isbergssallad
¼ st
Srirachasås
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 534 kcal
- Fett: 17 g
- Kolhydrater: 60 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten, låt rinna av och klipp dem i mindre bitar. Ställ åt sidan.
Skala och skär morötter i tunna strimlor och skiva paprika tunt. Grovhacka mynta. Skala och finriv ingefära och vitlök. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Bryt blad från isbergssallad.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek nötfärsen ca 6 min, tills färsen fått fin färg och är helt genomstekt.
Tillsätt röd paprika, morot, vitlök och ingefära, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner japansk soja, fisksås, rivet limeskal, pressad limesaft och avhällda nudlar i pannan, låt allt bil varmt. Vänd ner mynta. Smaka av med lite salt och eventuellt lite mer fisksås.
Fyll salladsblad med färs- och nudelröran toppa med srirachasås (efter egen smak). Servera direkt.
Smaklig måltid!