Laktosfri
Stekt fläskkotlett med rotselleri och päron
4 (201)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Selleri·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- vetemjöl
- vatten
- svartpeppar
Rotselleri
300 g
Päron
1 st
Mild senap
1 msk
Balsamvinäger
1 tsk
Olivolja
1 msk
Mixsallad
30 g
Salt
1 krm
Gul lök
1 st
Smör
1 msk
Socker
1 tsk
Vetemjöl
½ msk
Vatten
2 dl
Balsamvinäger
½ msk
Kinesisk soja
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Småpotatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 602 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 58 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skiva gul lök. Skala rotselleri. Skär rotselleri och päron i cm-stora tärningar. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar.
Vispa ihop mild senap, balsamvinäger och olivolja i en salladsskål. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs rotsellerin på medelvärme ca 10 min, tills den fått fin färg. Lägg över i salladsskålen. Spara stekpannan.
Hetta upp smör i en kastrull och bryn löken med socker ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, balsamvinäger, kinesisk soja och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min, smaka av med lite salt.
Krossa en vitlöksklyfta lätt. Hetta upp lite olivolja och vitlöksklyftan i den använda stekpannan. Stek fläskkotletterna på medelvärme ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Blanda ner tärnat päron och mixsallad i salladsskålen med rotselleri. Krydda med lite salt.
Servera stekt fläskkotlett med rotsellerisallad, löksky och kokt potatis.
Smaklig måltid!