Stekt fläskkotlett med rotselleri och päron
25-35
Laktosfri

Stekt fläskkotlett med rotselleri och päron

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • selleri,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • vetemjöl
  • vatten
  • svartpeppar

Rotsellerisallad

rotselleri
Rotselleri (Selleri)
300 g
päron
Päron
1 st
mild senap
Mild senap (Senap)
1 msk
Balsamvinäger
1 tsk
Olivolja
1 msk
Mixsallad
30 g
Salt
1 krm

Löksky

gul lök
Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Socker
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
2 dl
Balsamvinäger
½ msk
kinesisk soja
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
kycklingbuljong
Kycklingbuljong
½ påse
Salt

Fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Olivolja

Till servering

småpotatis
Småpotatis
400 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 602 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 58 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. 
  2. Förberedelser: Skiva gul lök. Skala rotselleri. Skär rotselleri och päron i cm-stora tärningar. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar.
  3. Rotsellerisallad: Vispa ihop mild senap, balsamvinäger och olivolja i en salladsskål. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs rotsellerin på medelvärme ca 10 min, tills den fått fin färg. Lägg över i salladsskålen. Spara stekpannan. 
  4. Löksky: Hetta upp smör i en kastrull och bryn löken med socker ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, balsamvinäger, kinesisk soja och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min, smaka av med lite salt.
  5. Fläskkotlett: Krossa en vitlöksklyfta lätt. Hetta upp lite olivolja och vitlöksklyftan i den använda stekpannan. Stek fläskkotletterna på medelvärme ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
  6. Rotsellerisallad: Blanda ner tärnat päron och mixsallad i salladsskålen med rotselleri. Krydda med lite salt.
  7. Servera stekt fläskkotlett med rotsellerisallad, löksky och kokt potatis.