Turkey larb med sojayoghurt och limedressad kålrabbi
Utan gluten

Turkey larb med sojayoghurt och limedressad kålrabbi

3.96 (375)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • socker
  • vatten
Jasminris
135 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor)
Kålrabbi
1 st
Lime
½ st
Salt
Rödlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Lime
½ st
Kalkonfärs
300 g
Olja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Socker
1 tsk
Vatten
¾ dl
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 612 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta! Det går även att servera chilin vid sidan.

 Skala kålrabbi och skär i tunna stavar. Skiva rödlök. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Kärna ur och skiva röd chili tunt (se tips!).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med japansk soja.
 Lägg kålrabbi i en skål. Blanda med pressad saft från halva limen och lite salt.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek kalkonfärs, hälften av den röda chilin (se tips) och pressad vitlök ca 5 min, tills kalkonfärsen är frasig och helt genomstekt.
Rör ner rödlök, limeskal, pressad saft från halva limen, japansk soja, socker och vatten i pannan. Smaka eventuellt av med lite mer soja.
Servera Turkey larb med sojayoghurt, jasminris och limedressad kålrabbisallad. Toppa med resten av den röda chilin.
Smaklig måltid!