Turkey larb med sojayoghurt och limedressad kålrabbi
20-30
Utan gluten

Turkey larb med sojayoghurt och limedressad kålrabbi

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja
  • socker
  • vatten

Ris

Jasminris
135 g

Sojayoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Japansk soja (Sojabönor)
½ msk

Limedressad kålrabbisallad

Kålrabbi
1 st
Lime
½ st
Salt

Turkey larb

Rödlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Lime
½ st
Kalkonfärs
300 g
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Socker
1 tsk
Vatten
¾ dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 671 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta! Det går även att servera chilin vid sidan.

  1. Förberedelser: Skala kålrabbi och skär i tunna stavar. Skiva rödlök. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Kärna ur och skiva röd chili tunt (se tips!).
  2. Ris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Sojayoghurt: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med japansk soja.
  4. Limedressad kålrabbisallad: Lägg kålrabbi i en skål. Blanda med pressad saft från halva limen och lite salt.
  5. Turkey larb: Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek kalkonfärs, hälften av den röda chilin (se tips) och pressad vitlök ca 5 min, tills kalkonfärsen är frasig och helt genomstekt.
  6. Rör ner rödlök, limeskal, pressad saft från halva limen, japansk soja, socker och vatten i pannan. Smaka eventuellt av med lite mer soja.
  7. Servera Turkey larb med sojayoghurt, jasminris och limedressad kålrabbisallad. Toppa med resten av den röda chilin.