Utan gluten
Turkey larb med sojayoghurt och limedressad kålrabbi
3.96 (375)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
- socker
- vatten
Jasminris
135 g
Matyoghurt
1 dl
Japansk soja
½ msk
Kålrabbi
1 st
Lime
½ st
Salt
Rödlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Lime
½ st
Kalkonfärs
300 g
Olja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja
1 msk
Socker
1 tsk
Vatten
¾ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 612 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta! Det går även att servera chilin vid sidan.
Skala kålrabbi och skär i tunna stavar. Skiva rödlök. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Kärna ur och skiva röd chili tunt (se tips!).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med japansk soja.
Lägg kålrabbi i en skål. Blanda med pressad saft från halva limen och lite salt.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek kalkonfärs, hälften av den röda chilin (se tips) och pressad vitlök ca 5 min, tills kalkonfärsen är frasig och helt genomstekt.
Rör ner rödlök, limeskal, pressad saft från halva limen, japansk soja, socker och vatten i pannan. Smaka eventuellt av med lite mer soja.
Servera Turkey larb med sojayoghurt, jasminris och limedressad kålrabbisallad. Toppa med resten av den röda chilin.
Smaklig måltid!