Laxwrap med teriyakisås och grönsaksfräs

Laxwrap

med teriyakisås och grönsaksfräs
Rätten saknar betyg
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
1 krm
Teriyakisås
½ förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Morot
1 st
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Teriyakisås
½ förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Salt
Chili flakes
Tortillabröd
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 534 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Värm gärna tortillabröden i en torr och het stekpanna innan servering!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Lägg laxfiléerna i en ugnsform och krydda med salt, låt stå ca 5 min. Pensla teriyakisås på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar. 
Skala morötter. Strimla morötter, zucchini och rödlök tunt. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs morot ca 3 min. Tillsätt zucchini, rödlök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min, tills allt mjuknat. Blanda ner teriyakisås och smaka av med lite salt och chili flakes.
Lägg teriyakilax och frästa grönsaker på tortillabröden (se tips). Rulla ihop och ät direkt!
Smaklig måltid!