Lägre pris
Lägre pris
Laktosfri
Vietnamesisk nudelsallad med knaperstekt fläskfärs, mynta och chili
4.19 (129)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Selleri·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- olja
Röd chili
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja
½ förp
Äggnudlar
1 förp
Selleristjälk
1 st
Morot
2 st
Mynta
20 g
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 601 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 61 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För en mildare dressing - ta bort kärnor och kärnhus på chilin!
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
Finstrimla röd chili (se tips). Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en rymlig salladsskål och blanda med pressad saft från limen, pressad vitlök, socker och japansk soja.
Skiva stjälkselleri så tunt som möjligt. Hyvla tunna remsor av morötter med en potatisskalare. Plocka bladen från myntan. Lägg allt i salladskålen och blanda med dressingen och kokta nudlar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärsen frasig, ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök och japansk soja, fräs ytterligare ca 1 min.
Servera nudelsallad med knaperstekt fläskfärs.
Smaklig måltid!