Vietnamesisk nudelsallad med knaperstekt fläskfärs, mynta och chili

Lägre pris

Lägre pris
Laktosfri

Vietnamesisk nudelsallad med knaperstekt fläskfärs, mynta och chili

4.19 (129)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Selleri
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • olja
Röd chili
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Morot
2 st
Mynta
20 g
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 601 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

För en mildare dressing - ta bort kärnor och kärnhus på chilin!

Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
Finstrimla röd chili (se tips). Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet.  Lägg allt i en rymlig salladsskål och blanda med pressad saft från limen, pressad vitlök, socker och japansk soja.
Skiva stjälkselleri så tunt som möjligt. Hyvla tunna remsor av morötter med en potatisskalare. Plocka bladen från myntan. Lägg allt i salladskålen och blanda med dressingen och kokta nudlar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärsen frasig, ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök och japansk soja, fräs ytterligare ca 1 min. 
Servera nudelsallad med knaperstekt fläskfärs.
Smaklig måltid!