Enkel korvstroganoff med ris och morot
20-30
Lägre pris

Enkel korvstroganoff med ris och morot

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar

Korvstroganoff

Gul lök
1 st
Falukorv
300 g
Neutral olja
Tomatpuré
1 förp
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk, Laktos)
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Basmatiris
135 g
Morot
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 841 kcal
  • Fett 46 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Korvstroganoff: Hacka gul lök. Skiva falukorv och skär sedan i centimetertjocka strimlor.
  3. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Bryn korven ca 4 min, tills den har fått fin färg. Tillsätt lök och tomatpuré och fräs ytterligare ca 2 min.
  4. Pudra över vetemjöl. Rör ner vispgrädde, mjölk och grönsaksbuljong. Krydda med paprikapulver, torkad oregano, lite salt och nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min. Späd med vatten vid behov om såsen tjocknar.
  5. Till servering: Skala morot och skär i stavar. 
  6. Servera korvstroganoff med basmatiris och morotsstavar.