Lägre pris
Lägre pris
Laktosfri
Spaghetti med bacon, tomat, chili och pecorino
3.58 (408)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- socker
- pastavatten
- svartpeppar
Spaghetti
200 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Tärnat bacon
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Socker
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Pastavatten
½ dl
Pecorino
1 förp
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 749 kcal
- Fett: 32 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3. Tillsätt ½ msk salt per liter vatten.
Finhacka gul lök och vitlök.
Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek tärnat bacon tills den börjar få fin färg, ca 5 min. Tillsätt lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, socker, chili flakes och vatten från pastakoket (ca ½ dl). Låt sjuda ca 3 min.
Häll av pastan. Lägg tillbaka den kokta pastan i kastrullen och blanda ner tomat- och baconsås och häften av den rivna pecorinon, låt koka ihop ca ½ min.
Servera tomat- och baconpasta toppad med resten av den rivna pecorinon och lite nymald svartpeppar.
Smaklig måltid!